Değerli Paydaşlar,

KOBİ’ler dünyanın birçok ekonomisinde büyüme ve istihdamın ana kaynağını oluşturmasının yanı sıra yenilikçiliğin geliştirilmesi ve yayılmasındaki rolleriyle ülkelerin kalkınma süreçlerinde lokomotif görevi görmektedirler. Ülkemizin ekonomik yapısı incelendiğinde de KOBİ’lerin üretim, istihdam ve ihracata olan katkılarından dolayı önemli bir konuma sahip olduğu görülmektedir.

Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 4. İzmir KOBİ’ler ve Bilişim Kongremiz bu sene “Doğal Afetlere Dayanıklı Yeşil KOBİ’ler” ana teması ile 12 Ekim 2023 tarihlerinde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapılacaktır.

Etkilimizde; İkiz dönüşüm ile enerji ve kaynak verimliliği sağlamaları yanı sıra yapay zekâ ve bulut bilişim başta olmak üzere yenilikçi teknolojilerin son yıllardaki gelişimine paralel olarak KOBİ’lerin verimliliği artırmalarına, maliyetleri düşürmelerine, pazarlama ve müşteri hizmetleri çabalarını geliştirmelerine yardımcı olmak, rekabetçiliklerini arttırarak akıllı üretimleri ön plana çıkarmalarını sağlamaları amacıyla “Doğal Afetlere Dayanıklı Yeşil KOBİ’ler”  teması kapsamında KOBİ’lerimiz için önem arz eden yeni teknolojileri, fırsatları ve riskleri işleyeceğiz.

Saygılarımızla,

Rahmi AKTEPE
Türkiye Bilişim Derneği
Genel Başkanı